Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.
 
Lastnik in upravitelj spletne trgovine je podjetje Sokol Group d.o.o. Ob prijavi v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletne trgovine dostopa do svojega računa oz. pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine in potrošnikom. 

DOSTOPNOST INFORMACIJ (POVZETEK ZAKONODAJE)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
7. način plačila in dostave
8. časovno veljavnost ponudbe
9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi kontaktnimi podatki


CENE IN AŽURNOST PODATKOV
Vse cene so v EUR in vključujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Veljavnost cene za izbrano blago ali storitve velja na dan nakupa, in sicer na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine. Akcijske cene so lahko omejene samo na internetno prodajo. Ponudba velja do razprodaje zalog. Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko ali pa jo navesti ob naročilu v opombe.

Ponudnik skuša čim bolje skrbeti ter zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.
 
V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.


NAROČANJE
Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah izdelkov.
 
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni v spletni trgovini v rubriki Račun. O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov info@sokolgroup.com, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.
Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračanja blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.


Koraki nakupa - sklenitev pogodbe

Izbor artiklov - oddaja naročila

Uporabnik artikle, ki jih želi kupiti, doda v košarico, na blagajni vnese vse potrebne podatke ter odda naročilo. Naročilo je sprejeto v čakalno vrsto, kupec pa v svoj poštni predal prejme njegovo kopijo. Kupec lahko naročilo, ki je že v vrsti, prekličev roku dveh ur preko elektronske pošte. Naročilo je shranjeno v "arhivu" na strežniku ponudnika. Uporabniku je dosegljivo preko povezave v stolpcu "prijava".

Naročilo potrjeno - pogodba sklenjena

V roku največ 48 ur ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost izdelka ter naročilo potrdi oziroma ga zavrne. V primeru, da se cena v času obdelave naročila spremeni, se ponudnik zavezuje, da bo poskusil ponuditi uporabniku nižjo ceno ali ponuditi ustrezno rešitev, ki bi bila obojestransko zadovoljiva. Ponudnik si pridržuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko. Pogodba med ponudnikom in uporabnikom je v primeru potrditve naročila s sporočilom "v obdelavi" nepreklicno sklenjena, v primeru zavrnitve naročila pa pogodba ni sklenjena.

Blago odposlano

Ponudnik v obljubljenem roku zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom.

Preklic naročila

Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku 2 ur po oddaji naročila po elektronski pošti. Po preteku 2 ur mora preklic naročila opraviti preko telefona.

POGOJI UPORABE
Vaše naročilo bo predvidoma obdelano v enem do dveh delovnih dneh. Zaradi same narave elektronskih medijev je možno, da elektronsko sporočilo ne prispe do prejemnika, zato vas naprošamo, da v kolikor od nas ne dobite odgovora ali paketa v treh dneh, preverite, ali smo vaše naročilo prejeli. Ob naročilu boste prejeli elektronsko sporočilo, v katerem bodo navedeni izdelki in količine, ki ste jih izbrali. Če bi želeli naročilo kakorkoli spremeniti ali preklicati, nas obvestite na info@sokolgroup.com.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA
Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. Po Zakonu o varstvu potrošnikov (Ur.List RS,št.98/2004, 126/07) 1. odstavku 43 člena ima potrošnik pravico pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 14 (štirinajstih) dneh od prejetja blaga, da odstopa od pogodbe, ne da bi navedel razlog za odstop, in sicer na na naslov SOKOL GROUP d.o.o., Koprska 72, 1000 Ljubljana, blago pa vrniti v nadaljnjih 30 (tridesetih) dneh po sporočilu o odstopu od nakupa (3. odstavek 43d. člena).

V tem primeru kupec sam poravnava vse stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artikla. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Denar vračamo na vaš transakcijski račun v najkrajšem možnem roku, najkasneje v 30-ih dneh od prejema sporočila o odstopu od nakupa!  V primeru, da ne razpolagate s transakcijskim računom, vam denar vrnemo s poštno nakaznico.

Dne 14. 11. 2015 je pričel veljati Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/2015; v nadaljevanju ZIsRPS). ZIsRPS ureja izvensodno reševanje domačih in čezmejnih sporov med podjetji in potrošniki s posredovanjem izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (v nadaljevanju: izvajalec IRPS). Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Ponudnik omogoča spletno trgovino na območju RS in svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

SLIKE IZDELKOV
Vse fotografije artiklov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 

PLAČEVANJE:
V spletni trgovini ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
- Po povzetju: plačilo z gotovino ob prevzemu naročenih izdelkov na izbranem naslovu. Pošta Slovenije (Slomškov trg 10, 2000 Maribor, 080 14 00, www.posta.si) vam pri plačilu po povzetju po svojem veljavnem ceniku, ki je objavljen na spletni strani https://www.posta.si/ceniki, zaračunava še provizijo na plačilo.
- Po nakazilu na TRR: plačilo po nakazilu na TRR, ki ga kupec prejme na email naslov se izda samodejno ob naročilu kupca. Blago se odpremi šele po prilivu sredstev na transakcijski račun podjetja in se ne izdaja ob poslanem potrdilu kupca o izvedenem plačilu! Kupec pri plačilu na podlagi informativnega izračuna z nakazilom preko spletne banke nima dodatnih stroškov!


Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papirju) z nazorno razčlenjenimi stroški. Obvestilo kupcu o možnosti odstopa od pogodbe ter potek vračila blaga je zajeto v Splošnih pogojih poslovanja. Priporočamo vam, da si splošne pogoje poslovanja natisnete in shranite.


POGODBA IN NAROČILO
Nakupna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku. Nakupna pogodba je shranjena pri podjetju in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov: SOKOL GROUP D.O.O., Koprska 72, 1000 Ljubljana
Prav tako je kupoprodajna pogodba (naročilo) v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu (Račun > Zgodovina naročil).

SPLOŠNA DOLOČILA
Vse informacije na tej strani so zgolj za osebno uporabo in so last podjetja Sokol Group d.o.o. Razmnoževanje in distribucija materialov ni dovoljena. Vse informacije in publikacije na tej strani so izključno v lasti avtorjev in je njihova distribucija možna izključno po pisnem dovoljenju avtorjev. Uporaba informacij neskladno s pravili se smatra kot kršitev avtorskih pravic.
Vse cene, tehnični podatki ter slike so informativne narave ter se lahko spremenijo brez predhodne najave. Možne so napake pri navajanju podatkov, cen ... 

GARANCIJA
Kupec ob sklenitvi prodajne pogodbe prejme garancijski list ter navodila za sestavo in uporabo. Podjetje Sokol Group d.o.o., tudi zagotavlja servis za popravilo in vzdrževanje izdelka, za čas garancijskega roka oziroma njegovega podaljšanja brezplačno, po poteku le tega pa proti plačilu. V času garancijskega roka oziroma njegovega podaljšanja podjetje Sokol Group d.o.o., zaračunava kupcu le stroške, ki so povezani s potjo in časom na poti v primeru, da se zagotavlja servis za popravilo oziroma vzdrževanje izdelka na sedežu kupca oziroma na njegovi dislocirani enoti. V primeru, da se izdelek za popravilo oziroma vzdrževanje dostavi na servis podjetja Sokol Group d.o.o., na naslov: Sokol Group d.o.o., Koprska 72, 1000 Ljubljana, se servis vrši brezplačno. Hkrati kupcem ne priznavamo stroškov, ki bi eventualno nastali ob dostavi izdelka za popravilo oziroma vzdrževanje na servis na naslov: Sokol Group d.o.o., Koprska 72, 1000 Ljubljana. Tudi po preteku garancijskega roka podjetje Sokol Group d.o.o. zagotavlja kupcu vzdrževanje in nadomestne dele za izdelek v času, ki je trikrat daljši od garancijskega roka.